What ever Dude – don’t panic #PBP2015 osa 2

Tajunnan virtana hieman lisää reissusta: lähtiessä oli hyvinkin rauhallinen olo. Englannin reissu oli antanut hyvän pohjan tälle suoritukselle. Olin aika luottavainen lähtöhetkellä.

Varsinkin talviajokokemus rauhoitti ja hälvensi pahemmat pelot.

Starttiaika oli 17.45. Olin jo laskeskellut, että yötaukoja en pysty pitämään vaan päivisin on nukuttava siellä missä kykenen. En edes ajatellut mitään yhteismajoitusnukkumista järjestäjien tiloissa.

Hyvä päätös!

Oman ryhmän startti löytyi YouTubesta

Eka 50km ajoin ”porukassa” peesaten. Väli 40-50 kolmeen mieheen. Meitä oli kaksi kaveria, jotka peesasimme yhtä raukkaa. Hän yritti saada meidät vetämään, mutta minulla ja Welsh Cymry -paitaisella kaverilla hermo piti eikä vedetty metriäkään. Keskari huiteli yli 25. Pikkuisen liian lujaa, mutta ei pahastil

50 jälkeen jäin tarkoituksella yksin ja yksin ajoin lopun 1190 km. Menomatkasta en muista juuri mitään. Muutama sekava muisto ja vasta Brestiä ennen sen maisemat jäi mieleen. Mietin jo tulomatkaa varsinkin 400km jälkeen. Alamäkeä oli joissain vaiheessa aika pitkästi ja sepä rupesi jo harmittamaan. Palatessa, kun se olisi ylämäkeä.

Jossain vaiheessa, kun oli liian kuuma ja se hemmetin nousu sattui kohdille, tuli ajatus keskeyttämisestä mieleen. Sitten mietin muutamaa talvitaaperrusta ja vertasin olotilaa 20 asteen pakkasessa 200km ajamista silloiseen olotilaan. Päätös oli helppo – jatkaa…

Se *’tutti leimauspaikoissa, että ne olivat aina jossain ”korvessa” ylä- ja alamäen takana. Pari kertaa luulin olevani jo ”tontilla”, mutta molemmilla kerroilla matkaa oli vajaa 40 km vielä jäljellä. Brest ja Dreux olivat varsinkin sellaisia.

Parasta motivaatiota antoi ATS pirteällä olemuksellaan ja tieteellisen tarkalla puheella tehoista ja muista hienouksista – en ymmärtänyt mitään, mutta juttelu tauoilla piristi.

Varsinkin amerikkalaiset kannustivat ja kyselivät vointia. Brittien kanssa tuli myös muutama sana vaihdettua, kuten myös muutaman ruotsalaisen kanssa.

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

99 − = 91