Kuopion taukopaikat

 1. Takkabaari Hiltulanlahdessa on toiseksi lähin paikka missä nautin ansaitun munkkikahvin. Munkki ei kaksinen ole, mutta paikan henki ja juttelu isännän kanssa korvaa sen. Kuuluu yleissivistykseen käydä ko. paikassa.
 2. Lossi Puutossalmentien päässä. Vaihtoi pari vuotta sitten omistajaa ja toiminta vähän virkistyi. Hyvät tarjoomukset, mutta vain auki lumettomana aikana. Silti mukava paikka käydä kesällä. Puutossalmentie on minulle paras tie ajaa, koska on umpitasainen ja hyväpintainen, vaikkakin erittäin kapea.
 3. ST1 Ranta-Toivala tai onkohan nykyään GT? Hyvä munkki. Käyn aika usein, kun ei huvita kauemmaksi ajaa varsinkin talvella. Perushuoltamo. Lähin keskustasta eli 12km.
 4. Vartialan SEO. Alueen paras munkki ja mukava paikka käydä muutenkin. Rauhallinen peruspaikka sopivan matkan päässä eli 33km kotoa.
 5. Karttulan ent. ABC-baari. Huonoja kokemuksia munkista, kun ollut joskus eilinen. Karttulassa myös Paula-baari mikä vielä kokematta.
 6. Tervo Katariina-Kesti. Käyn aika usein. Munkki ei syynä vaan sopiva etäisyys Keiteleen kierroksen menomatkalla. Aamulla iltaa paremmat tarjoilut.
 7. Vesanto TB ei kummoinen lämmin paikka ja perushuoltamo. Vesannolla myös grilli, josta saa tukevan kebabin.
 8. Vesannolta Konneveden suuntaan löytyy Neiturin Kievari, jossa tarjolla jämäkät hampurilaiset. Kerran kesässä kannattaa käydä. Auki vain kesäisin.
 9. Keiteleellä paikallisessa ST ykkösessä muistavat meikäläisen aika hyvin, kun muutaman kerran olen tosi surkeassa kelissä sinne ilmaantunut. Ns. vakiopysäkki. Yleensä ruokatauko, koska Kuopiosta aika lailla tasan sata sinne.
 10. Entinen Pöljän TB eli nykyinen GT. Hyvät munkit ja hyvä ”emäntä”.
 11. Kinnulanlahden GT on myös ihan hyvä paikka ja hyvät munkit.
 12. Vehmersalmen SEO perusmunkit, mutta paikallisten jutut ovat ekstraa.
 13. Millibaari Vehmersalmella, vaikka on tuttu omistaja niin on jäänyt vähemmälle.
 14. Leppävirran Neste on vakiopaikkoja etelään mennessä. Hyvä palvelu, hyvä ruuat ja munkit.
 15. Koskelo Suonenjoella on vähän liian vilkas, vaikka onkin uudistettu. Joutuu usein jonottamaan.
 16. Neste Rautalampi. Kylähuoltamo, perusmunkki ja sämpylät.
 17. Konnevesi Mierontie. Kansanedustaja Hakkaraisen kuuluisaksi tekemä. Harvoja paikkoja missä humalaisia ihmisiä tapaa vielä keskellä päivää.
 18. Pieksämäen ABC on ABC. Älä jätä pyörää nojaamaan ikkunaseinää vasten.
 19. Konnuksen kanavan kahvila on aika mukava paikka kesällä käydä.
 20. Hennan puoti Oravikoskella. Halpa munkki ja kahvi. Ruokakauppa. Vieressä Kaivospubi, jos tarjolla 2,5 desin tuoppi ja kuulemma hyvät pitsat.
 21. Tuusniemen TB ja erittäin suolainen kebab 😉
 22. Matin ja Liisan asema Lapinlahti. Räiskäle ja hilloa on paikan erikoisuus. Sopivalla etäisyydellä pohjoiseen päin.
 23. Nissilän K-kauppa. Elävää elämää pelikoneen kaverin ja toisen, joka on aina lottoamassa, kanssa. Kahvit saa ja hyvänä päivänä sämpylä. Kaupassa peruselintarvikkeet.
 24. Nilsiän ST1 harvoin käyty ja Lastukosken kioski lienee mielekkäämpi kesällä. Siellä aika hyvät ruuat.
 25. Tuppurinmäen ja Konnuksen kyläkaupat ovat peräkkäin järven toisella puolen. Kannattaa kokea molemmat.
 26. Eevantalo Syväniemi on aika kolkkopaikka ja ei ole meikäläisen suosiossa.
 27. Iisalmessa pysähdyn yleensä Nesteellä. Vähän normihuoltamoa monipuolisempi. Vastapäinen Shell on aika niukka tapaus ja TB ei jotenkin iske.
 28. Leppävirran TB joskus taukopaikkana. Täällä on lähes joka paikassa tavattava oma ”kylähullunsa”, joka selittää mielellään mystisiä asioita.
 29. Pieksämäki-Mikkeli välillä on Haukivuoren GT, joka on vanhanaikainen paikka. Ihan ok paikka, jossa näkee paikallisia työmiehiä.
 30. Joroisten Jari-Pekka on tullut tutuksi lähinnä yöaikaan. Nuorison öinen taukopaikka.

Näillä mennään toistaiseksi. Kuviakin voisin lisätä, mutta voi itsekin paikan päällä käydä paikat tarkistamassa. Kuviakin on, mutta ei nyt jaksa lisätä.

Kategoria(t): Kuopion seutu, Maantiepyöräily, Munkkikahvit, Pitkänmatkanpyöräily, Ruokailu, Yleinen Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

67 − = 59